Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Γραμματεία ΠΑΜΕ Λιβαδειάς: Για το κλείσιμο του Ο.Ε.Κ. και του Ο.Ε.Ε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ βρήκε τον τρόπο να βάλει λουκέτο στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) και Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) και παράλληλα να στερήσει από τους εργαζόμενους μια σειρά παροχές που τις έχουν πληρώσει.


Το λουκέτο γράφει: ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ. Απαλλαγή των εργοδοτών από την υποχρέωση της καταβολής εισφορών για τον Ο.Ε.Ε. και τον Ο.Ε.Κ. Είναι μέρος του γενικότερου σχεδιασμού ανατροπής των εργατικών κατακτήσεων για να αυξηθούν τα κέρδη της εργοδοσίας.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει τεράστιες ευθύνες, συνομολόγησε και συνέβαλε στην απόφαση για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Συνέβαλε για να απαλλαγούν οι εργοδότες από τις εισφορές στους οργανισμούς και τη μείωση τους στο ΙΚΑ. Έχει εγκληματικές ευθύνες για το κλείσιμο του Ο.Ε.Κ. και του Ο.Ε.Ε.

Και στη Βοιωτία, μια τέτοια εξέλιξη κατάργησης των οργανισμών θα έχει σοβαρές συνέπειες τόσο για τους 14 εργαζόμενους του Ο.Ε.Ε. και του Ο.Ε.Κ., όσο και για τους δικαιούχους του Ο.Ε.Κ. που χρόνια κατέβαλαν εισφορές για να αποκτήσουν ένα κεραμίδι, αυτούς που έχουν πάρει δάνεια από κεφάλαια του Ο.Ε.Κ., τους δικαιούχους της Εργατικής Εστίας στον κοινωνικό τουρισμό.

Στην περιοχή της Λιβαδειάς ο Ο.Ε.Ε. είναι συμβεβλημένος με 4 ξενοδοχεία για κοινωνικό τουρισμό. Το 2011 δόθηκαν 3.902 δελτία κοινωνικού τουρισμού που τώρα κόβονται από τους δικαιούχους. Επίσης 336 δελτία θεάτρου για το 2011 ενώ 250 άτομα ήταν στο εκδρομικό πρόγραμμα. Για τον Ο.Ε.Κ κόβονται 550 κατοικίες δικαιούχων στη Θήβα, 142 στη Λιβαδειά και 50 στα Οινόφυτα. Επίσης κόβονται 100 άτοκα δάνεια πολυτέκνων-τριτέκνων συνολικού ύψους 10.000.000€. Κόβονται 2.300 δάνεια επισκευής κι αποπεράτωσης, συνολικού ποσού 16.000.000€. Στέλνονται στις τράπεζες 1.800 αιτήσεις δικαιούχων, που από τον Ο.Ε.Κ. θα έπαιρναν δάνειο από 0% έως 2,5% και με μέσο όρο αγοράς κατοικίας τα 100.000€ το ποσόν ανέρχεται σε 180.000.000€. Τέλος κόβονται 6.000 επιδοτήσεις ενοικίου συνολικού ποσού 10.000.000€.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η κυβέρνηση κάθε διαδικασία κατάργησης των Οργανισμών.

Το ΙΚΑ να αποδώσει άμεσα τα 3 δις στον Ο.Ε.Κ. και 1 δις στον Ο.Ε.Ε. από τη συνείσπραξη που παράνομα παρακρατεί και να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές που εισπράττει. Καλούμε τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους των οργανισμών σε συντονισμένο αγώνα για να αποκτήσουν οι Οργανισμοί πραγματικό περιεχόμενο.

Δουλειά με πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους, μισθοί στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, καμιά απόλυση, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Επαρκείς παροχές στο ύψος των αναγκών των δικαιούχων από τον Ο.Ε.Κ. και τον Ο.Ε.Ε.

Καλούμε τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους των Οργανισμών να παλέψουμε από κοινού, συνολικά ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικας. Όσο οξύνεται η ανεργία, όσο οξύνεται η εισφοροδιαφυγή, όσο μειώνονται μισθοί και μεροκάματα σε συνδυασμό με την κατάργηση των Σ.Σ.Ε. και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα έσοδα των Οργανισμών θα μειώνονται. Η κυβέρνηση θα το αξιοποιεί για να μειώνει τις παροχές στους δικαιούχους και τελικά θα βάλει λουκέτο με αυτό τον τρόπο.

Γραμματεία ΠΑΜΕ Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: