Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Για τις μειώσεις στην δημόσια υγεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία,

με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ φαίνονται και στην πράξη οι συνέπειες της δραματικής μείωσης των επιχορηγήσεων του κρατικού προϋπολογισμού για τη δημόσια Υγεία. Οι μονάδες Υγείας ουσιαστικά μετατρέπονται σε επιχειρήσεις που πρέπει να ισοσταθμίσουν έσοδα – έξοδα, να βρουν πόρους με αποτέλεσμα είτε να αντιλαμβάνονται τον ασθενή ως πελάτη και τις παροχές υπηρεσιών υγείας ως εμπόρευμα, είτε να υποβαθμιστούν πλήρως οι παροχές υπηρεσιών υγείας στις δημόσιες μονάδες.


Ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα ήδη λεηλατημένα Ασφαλιστικά Ταμεία θα καλούνται πλέον να πληρώνουν τα αυξημένα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στα συμβεβλημένα ιδιωτικά. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει είτε στην αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, ή στην καθιέρωση των συμπληρωμών ή τη μείωση των παροχών από τα Ταμεία. Με λίγα λόγια, τις αυξήσεις στα νοσήλια θα τις φορτωθούν με τον ένα ή άλλο τρόπο για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι.

Η θέση μας είναι η πλήρης απόρριψη αυτού του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ. Είναι κανονισμός στον οποίο αποτυπώνεται η πολιτική της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Εκφράζεται η πολιτική των κρατικών περικοπών στη χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα και αντίστοιχα των περικοπών στις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων. Ιδιαίτερη επίπτωση στη σημερινή φάση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης υπάρχει σε ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι, νέα ζευγάρια από τα φτωχά λαϊκά στρώματα που δε μπορούν να πληρώσουν ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, εξετάσεις προληπτικού ελέγχου και τη δαπάνη του τοκετού.

Το ζήτημα της υγείας αποτελεί μέτωπο πάλης για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών, των φτωχών αγροτών, των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ).

Διεκδικούμε:

· Αποκλειστικά δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν σύστημα υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πάρτε μέρος στη σύσκεψη την Παρασκευή 17/02/2012 ώρα 7μμ στην αίθουσα του ΕΣΥΝ.

Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων
Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ 
Σωματείο νεφροπαθών
Επιτροπή αγώνα ΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: