Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Για τα χαράτσια και τους φόρους (πρώτο μέρος)

Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) είναι όντως τέλος, έχει δηλαδή ανταποδοτικό χαρακτήρα και αφορά την αγορά του δικαιώματος στην ηλεκτροδότηση. Εξού και η διακοπή της παροχής σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Δηλαδή πρόκειται για τέλος ηλεκτροδότησης και όχι για τέλος ή φόρο ακινήτου ή ακίνητης περιουσίας, όπως κάποιοι λένε. Καταλάβατε ; Στον 21ο αιώνα, οι κάτοικοι της Ελλάδας για να έχουν ρεύμα, πρέπει να αγοράζουν πρώτα από το κράτος το σχετικό δικαίωμα !

Πάμε παρακάτω:

Για να κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρόμους, πρέπει να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, διόδια, φόρους και ΦΠΑ στη βενζίνη και μερικοί από εμάς έκτακτο τέλος εάν το αμάξι μας τυχαίνει να έχει "πολλά" (!) κυβικά. 

Για να μορφώνουμε τα παιδιά μας, πρέπει να πληρώνουμε φροντιστήρια. Από φέτος, φαίνεται ότι πρέπει να έχουμε και ηλεκτρονικό υπολογιστή να κατεβάζουμε τα σχολικά βιβλία και χρήματα να τα τυπώσουμε. 
 
Για να έχουμε πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, πρέπει αρχικά να πληρώνουμε ασφάλεια στο ταμείο που το κράτος μας επιβάλλει, υπό τους όρους που αυτό επιβάλλει. Έπειτα, πρέπει κατά κανόνα να συνεισφέρουμε στην αγορά των φαρμάκων, στα έξοδα του νοσοκομείου και στην αμοιβή του ιατρού. Άμα λάχει, πρέπει να δώσουμε και φακελάκι …
 
Για να έχουμε το δικαίωμα σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα ή σε άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος, πρέπει να πληρώνουμε τέλος επιτηδεύματος . 

Πρέπει να αγοράζουμε δηλαδή το δικαίωμα πληρωμής φόρου εισοδήματος αλλά και το δικαίωμα στην εργασία! 

Για να πίνουμε νερό και να συντηρηθούμε έτσι στη ζωή, οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να το αγοράζουμε από το εμπόριο, καθώς το νερό του δικτύου το οποίο αγοράζουμε από το κράτος δεν είναι πόσιμο . 

Για να έχουμε πρόσβαση στη δικαιοσύνη, πρέπει να πληρώνουμε τέλη χαρτοσήμου, παράβολο μήνυσης (150 ευρώ !), τέλος πολιτικής αγωγής και δεν συμμαζεύεται. 

Για να αισθανθούμε κάπως ασφαλείς στα σπίτια μας, πρέπει να τοποθετήσουμε συναγερμούς, κάμερες κλπ.

Για τη συλλογή σκουπιδιών, το δημόσιο φωτισμό, τη δημόσια τηλεόραση κλπ , πληρώνουμε. 

Και έχω μια απορία :

ΤΕΛΙΚΑ, ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ; 
 
Ποιά είναι τα δημόσια βάρη, στα οποία έχουμε δεν έχουμε δυνάμεις πρέπει να συνεισφέρουμε για να μη φυλακιστούμε ;;;;; Αφού για το κάθε τι πληρώνουμε, ποιά ακριβώς δημόσια έξοδα καλύπτουν τα χρήματα της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας ; Τις μίζες, τους μισθούς των υπουργών, των βουλευτών και λίγων δημοσίων υπάλληλων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης που φροντίζουν να υπάρχει πάντα έλλειμμα στο προϋπολογισμό, να μας δυσφημίζουν, να μας απειλούν και να μας ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση ; 

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Ευχαριστώ. Χριστίνα Σαλεμή

ΥΓ το κείμενο έχει κοινοποιηθεί και στούς αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: